Διόρθωση και Επιμέλεια – Αξιολόγηση

Διόρθωση και Επιμέλεια

Τι γνωρίζεις σχετικά με τη διόρθωση και επιμέλεια;

Σίγουρα, το πρώτο πράγμα που περνάει απ’ το μυαλό σου είναι η ορθογραφία και το συντακτικό. Ναι, πράγματι, η διόρθωση περιλαμβάνει την ορθογραφία, το συντακτικό, τη γραμματική και γενικότερα η σωστή απόδοση, γραπτώς, της ελληνικής γλώσσας.

Η επιμέλεια όμως περιλαμβάνει διορθώσεις λογοτεχνικές. Δηλαδή εκείνες οι διορθώσεις ώστε το κείμενό σου να έχει ροή, να μην κάνει κοιλιά, οι χαρακτήρες σου να είναι στιβαροί, οι σκηνές σου με την κορύφωση όπου χρειάζεται και γενικώς το βιβλίο σου να κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη και εν τέλει να πετυχαίνει τον στόχο που επιθυμείς. Αυτές τις διορθώσεις τις κάνουμε πάντα σε συνεργασία. Δεν πειράζω σε έκταση κείμενο χωρίς την έγκρισή σου.

Αν ετοίμασες ήδη το βιβλίο σου (αλλά πίστεψέ με και για κάθε είδους κείμενα ισχύει αυτό), πριν το παρουσιάσεις στον κόσμο ή το στείλεις σε εκδοτικούς οίκους προς αξιολόγηση, χρειάζεσαι έναν επαγγελματία επιμελητή να στο φέρει στη σωστή μορφή που πρέπει να είναι.

Ένας/Μία σωστός/ή επαγγελματίας επιμελητής/τρια είναι ικανός/ή να απογειώσει το βιβλίο σου. Αν ειδικά γνωρίζει από συγγραφή, όπως εγώ, τότε έχεις έναν πολύτιμο συνεργάτη δίπλα σου.

Μπορώ να σε υποστηρίξω σε όποιο στάδιο της συγγραφής του υπέροχου βιβλίου σου κι αν βρίσκεσαι. Θα αφαιρέσω ή/και προσθέσω στοιχεία (σε συνεννόηση μαζί σου), θα διορθώσω ορθογραφικά, συντακτικά και εννοιολογικά λάθη και θα σου το παραδώσω ώστε να το παρουσιάσεις στον Εκδοτικό Οίκο έτοιμο και υπέροχο όπως το επιθύμησες εξ αρχής.

Αξιολόγηση

Την αξιολόγηση τη χρειάζεσαι και στη διάρκεια του writing coaching αλλά και στο ολοκληρωμένο σου βιβλίο. Αν θέλεις μια ειλικρινή και επαγγελματική γνώμη για τη ροή της ιστορίας, για τη γραφή σου και τους χαρακτήρες των ηρώων σου, με πολλή χαρά να το αξιολογήσω.

Μπορείς να κλείσεις ένα 30λεπτο δωρεάν ραντεβού για να τα συζητήσουμε όλα.

Σε περιμένω.

Ρίξε μια ματιά για το πώς μπορείς εσύ πρώτα να επιμεληθείς το βιβλίο σου πριν μου το στείλεις