Περί συγγραφής
2 λόγοι που ένας συγγραφέας χρειάζεται το δικό του blog

2 λόγοι που ένας συγγραφέας χρειάζεται το δικό του blog

Αφού δεν είμαι blogger, είμαι συγγραφέας, γιατί χρειάζομαι δικό μου blog;

Θα ακούσεις αντικρουόμενες απόψεις γι’ αυτό το θέμα. Άλλοι το θεωρούν περιττό κι άλλοι πλεονέκτημα. Ως συγγραφέας το να έχεις το δικό σου blog, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι απαραίτητο.

Αρχικά θα σου πω ότι με το blog υπάρχεις στο διαδίκτυο, υπάρχεις στη Google! Πολύ σημαντικό!!

Παρακάτω σου αναφέρω τους 2 επόμενους σημαντικούς λόγους:

#1. Ο συγγραφέας οφείλει να γράφει συνέχεια

Αν την αφήσεις, θα σε αφήσει. Ποια; Τη συγγραφή εννοώ.

Αν πιστεύεις ότι θα γράψεις το βιβλίο σου αρκεί να το πάρεις απόφαση, δεν σε αφορά αυτό το άρθρο. Πιστεύω ακράδαντα στην εξάσκηση γι’ αυτό και επιμένω να κάνουν blog και οι συγγραφείς με τους οποίους συνεργάζομαι.

Στο blog σου μπορείς να γράφεις μικρές ιστορίες, παραμύθια, άρθρα για το πώς ξεκίνησες ως συγγραφέας, για το όνειρό σου, για τα βιβλία σου κλπ. Όλα αυτά σίγουρα σε βοηθούν να μένεις ενεργός στη συγγραφή.

Ας μιλήσουμε για ένα εξαιρετικό blog και πώς μπορείς να το δημιουργήσεις ακόμα και μόνος σου.

Ρίξε μια ματιά εδώ και μπες στο free course για να πάρεις μια ιδέα.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

Ας πούμε ότι γράφεις αστυνομικά μυθιστορήματα. Το blog σου, λοιπόν, μπορεί να περιλαμβάνει πληροφορίες για αστυνομικές υποθέσεις και ενέργειες που ακολουθούνται σε αυτές καθώς και κομμάτια από τις έρευνές σου κλπ

Αν γράφεις εξειδικευμένα βιβλία πχ για το κυνήγι, για τη μόδα, για το φαγητό κλπ τότε το blog σου μπορεί να αφορά αντίστοιχα αυτά τα θέματα.

Επίσης, κράτησε ένα σημειωματάριο και γράφε τα πιθανά θέματα για τα οποία θα γράψεις άρθρα και γράψε ενδεικτικούς τίτλους για το καθένα. Κάνε brainstorming και κράτα τις ιδέες καταγεγραμμένες εκεί.

#2. Σύνδεση με το κοινό σου μέσω του δικού σου blog

Αφού εκδώσεις το βιβλίο σου, είναι πιο δύσκολο να μάθεις το πώς ένιωσαν οι αναγνώστες σου, εκτός αν έχεις ένα blog μέσω του οποίου μπορείς να έρθεις κοντά τους.

Αν μάλιστα εξασκήσεις σωστά το blogging, τότε θα αυξήσεις το αναγνωστικό σου κοινό και πολύ σύντομα θα υπάρχει η σχετική αλληλεπίδραση ώστε να μάθεις τα συναισθήματα που ένιωσαν.

Αυτά θα σε βοηθήσουν σε δυο πράγματα:

  • Αυξάνουν την αυτοπεποίθησή σου
  • Κερδίζεις αναγνωρισιμότητα

Η αλήθεια είναι ότι θέλω πολλά ακόμα να γράψω, αλλά δεν θέλω και να σε κουράσω. Αν σε ενδιαφέρει να χτίσεις το δικό σου blog ως συγγραφέας και έχεις κι άλλες ερωτήσεις, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου στο katerina@writingcoach.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *