Περί συγγραφής
Βάλε στο πρόγραμμα τη συγγραφή

Βάλε στο πρόγραμμα τη συγγραφή

Το πρώτο πράγμα που συζητάμε στο coaching είναι “πώς βάζω σε πρόγραμμα τη συγγραφή;” Και πράγματι είναι το πρώτο που μας απασχολεί.

Αρχικά να σου πω ότι για να μπει η συγγραφή σε πρόγραμμα, θα πρέπει να την αγαπάς. Ξέρω, δεν είναι απλό κι ούτε είναι αρκετό από μόνο του! Γιατί; Γιατί εμπλέκεται το συναίσθημα και όπως κάθε τι συναισθηματικό έτσι κι η συγγραφή δεν είναι κάτι που βάζεις ένα ✔️ και ξεμπέρδεψες.

Κατά κύριο λόγο η συγγραφή έχει να κάνει με την πρόοδο. Ξεκινάς χαμηλά, με μικρά βήματα και μικρές νίκες. Μετά θα έρθουν και τα μεγαλύτερα βήματα και φυσικά κι οι μεγάλες νίκες.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς να βάλεις στο πρόγραμμα τη συγγραφή

  • Μην αφήνεις ανεκμετάλλευτη τη μέρα

Τι εννοώ; Γράψε έστω μια παράγραφο κάθε μέρα. Σίγουρα θα υπάρχουν κι εκείνες οι μέρες που δεν θα θες καν να αντικρίσεις οθόνη ή χαρτί. Αν, όμως, γράψεις έστω κάτι μικρό, στο τέλος της ημέρας θα είσαι νικητής! Και μπορείς να γιορτάσεις αυτή τη μικρή νίκη.

  • Αφού θες να γίνεις συγγραφέας, γράψε

Ναι, δεν έγραψα και κανένα φοβερό ευφυολόγημα, αλλά σκέψου πόσες ώρες ή και μέρες σου φεύγουν χωρίς να γράψεις; Ο συγγραφέας γράφει ακατάπαυστα. Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Μπορείς να κλείσεις πρόγραμμα writing coaching και να σε βοηθήσει η coach σου σε αυτό. Εναλλακτικά, να συμμετάσχεις σε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Κάτι άλλο, που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ιδέες δημιουργικής γραφής εδώ

  • Γράφε σε ημερολόγιο

Σκέψου την ιδέα να ξεκινήσεις να κρατάς journal. Δες σχετικά με αυτό, στο άρθρο της Ειρήνης εδώ

  • Γράψε άρθρα

Αν έχεις δικό σου blog (που σου προτείνω να κάνεις αν δεν έχεις – δες εδώ σχετικά ) γράφε 2 άρθρα τον μήνα. Ταυτόχρονα, μπορείς να γράφεις άρθρα για άλλα blogs, σχετικά με τη συγγραφή. Με αυτόν τον τρόπο και θα εξασκείσαι και θα προβάλλεσαι (στο τέλος θα υπογράφεις ως συγγραφέας και με έναν σύνδεσμο ή mail επικοινωνίας)

  • Γράφε ελεύθερα

Εν ολίγοις, κάνε εξάσκηση με ελεύθερη γραφή.

  • Τέλος, και επειδή βλέπω αποτελέσματα, βρες μια ομάδα σχετική με συγγραφή και λάβε ενεργό μέρος

Σε προσκαλώ στην ομάδα Greek Writing coaching Community . Εκεί μιλάμε για τη συγγραφή και κάνω βοηθητικά Live με πολύτιμους συνεργάτες σχετικά με την προώθηση των βιβλίων

Αν έχεις απορίες, θα χαρώ πολύ να σε βοηθήσω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *